Предимства и недостатъци на електрическата самобръсначка

От | 26.04.2015

Електрическа самобръсначка

Какви са предимствата и недостатъците на една електрическа самобръсначка?

Самобръсначките са познати още от древни времена, когато мъжете са използвали бронзови ножове или инструменти от обсидиан, за да обръснат своите бради. В наши дни се предлагат достатъчно различни начини, чрез които да се премахне излишната брада. Въпросът, обаче е кой е най-ефективният и добър вариант? Елекрическа? Ръчна самобръсначка?

Разгледайте плюсовете и минусите на „електрическия тип”, за да прецените дали да използвате за вашата кожа.

Електрическа самобръсначка

Плюсове:

Тук, първото предимство е възможността за по-бързо премахване на излишните косми, в сравнение с ръчното „средство”, което е характерно за използване, за тази цел.

Въпреки, че електрическите са по-тежки, са лесно преносими навсякъде, където е наличен електрически контакт, който може да се използва за захранване.

Електрическите самобръсначки не изискват специални грижи за кожата и използването на елементи като крем за бръснене, сапун, гелове и дори вода.

Те са по-гъвкави, тъй като могат да бъдат използване за обръсване на цялата брада или за оформяне на такава, мустаци и бакенбарди.

Бръсненето с електрическа самобръсначка може да намали убожданията, порязванията и подкожните косъмчета.

Недостатъци:

Те не извършват до съвършенство предназначената дейност, както ръчните бръсначи, което означава, че не бива да очаквате супер-гладко покритие. Това означава, че може да се наложи по-често бръснене.

Много мъже смятат, че използването на електрическа самобръсначка изисква практика. Въпреки, че този тип бръснене се смята за „по-безопасно”, отколкото при използването на ръчния инструмент, то също може да бъде болезнено и да причини раздразнение.

Въпреки, че някои от новите модели позволяват употреба върху мокра кожа, по-голямата част от моделите не биха могли да бъдат употребявани в баня.

Електрическите самобръсначки са склонни да бъдат доста силни. Те изискват акумулаторни батерии или електрически контакт. При неправилно зареждане, може да спрат работа по средата на бръсненето.

Този тип самобръсначки се нуждаят от повече внимание, когато става въпрос за поддръжка и почистване.

Тяхната първоначална покупка и поддръжка обикновено е по-скъпа, в сравнение с другите форми на бръснене, въпреки че качеството и дълготрайността може действително да спаси парични средства при продължителен период на използване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *