Ръчна самобръсначка – предимства и недостатъци

От | 27.04.2015

Ръчна самобръсначкаРъчната самобръсначка е широко използвана по целия свят, но какви са нейните предимства и недостатъци, които я отличават от електрическата, както и предимства и недостатъци на „инструмента” за бръснене с 2 ножчета, вижте по-долу.

Ръчна самобръсначка

Предимства:

Осигурява най-близко бръснене за по-дълъг период от време, в сравнение с други бръсначи.

Често са първите принадлежности, на които всеки мъж разчита, тъй като са много лесни за употреба.

Ножчетата, а и като цяло самобръсначките лесно се подменят.

Въпреки, че цената им може да се покачи с течение на времето, то обикновено това са най-евтиният и рентабилен вариант, който мъжете имат на разположение, когато искат да се отърват от излишните косми по лицето.

Ръчните бръсначки са лесно преносими и лесно се почистват.

Недостатъци:

Често пъти бива отнето повече време, тъй като е необходимо преди това да бъде нанесен крем за бръснене и афтършейв за след бръснене, логично, след като приключите процеса.

Самобръсначки с две ножчета или двойно такова

Предимства:

Самобръсначките с две ножчета са най-евтиният начин за бръснене. Въпреки, че намирането на надеждна дръжка може да отнеме време, да бъде трудно и скъпо, то самите ножчета струват по-малко от 50 стотинки.

Бръсненето с бръсначки с двойно ножче работи чудесно при хора, които са предразположени към подкожни косъмчета.

Самобръсначките с 2 ножчета остават изключително остри за оптимално бръснене за по-дълги периоди от време.

Недостатъци:

Много мъже намират бръсненето със самобръсначки, с едно ножче за нещо нормално и дори привикват към използването им.

Бръснарските дръжки са скъпи и въпреки, че някои фирми прилагат нови стилове, то все още не са особено широко достъпни за закупуване. Този тип понякога не осигуряват максимално премахване на косъмчетата по лицето.

Очевидно има много възможности за избор, който мъжете могат да направят, когато става дума за мъжки принадлежности за бръснене, отнасящи се за прилагане върху тяхната кожа. Но дали ще предпочетeте бръснача, пред ръчната самобръсначка с едно ножче или пък електрическата такава или ще използвате старомодния бръснач, който дядовците ви са използвали едно време, зависи само от вас.

Разбира се, вероятно ще откриете още предимства и недостатъци, индивидуално, но тук са посочени няколко от най-често срещаните за ръчните самобръсначки и тези с 2 ножчета като можете да ги сравните с тези при електрическите самобръсначки (за които писахме в предния пост).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *