5 от най-скъпите парфюми в света

От | 09.07.2015

Тези парфюми са едни от най-скъпите в света. За някои цената може да се струва твърде висока, но други са готови да я платят!

1. Clive Christian’s No. 1

Clive

Цена от 2 150 долара за 62,21 грама. Clive Christian No. 1 е аромат, който мирише на лукс. Няма щадени разходи в създаването на този парфюм. Ароматът има връхни нотки на бергамот, лайм, сицилианска мандарина, индийско орехче, кардамон и мащерка. Сърдечните нотки са повече от хелиотроп, иланг-иланг, жасмин, роза и момина сълза, а базовите нотки – миризмата на сандалово дърво, кедрово дърво, кехлибар, ванилия и ветивер. Неговата бутилка е ръчно изработена от оловен кристал, а на гърлото е 24-каратово златно покритие със сребро. Мъжкия варинат на No. 1 е най-скъпия парфюм в света при мъжете.

2. Caron’s Poivre

Caron

Цена от 2 000 долара за 62,21 грама. Създаден от Мишел Морсети през 1954 г., Caron’s Poivre е описан като притежаващ силен, смел и укрепващ унисекс аромат – пикантен пипер е върховата нотка, богата флорална сърцевина и дървесни базови нотки. Тя се предлага в бутилка Baccarat и е украсена с кристал и бяло-златна яка.

3. Hermes’ 24 Faubourg Extrait
Цена от 1 500 долара за 31,1 грама. Той е кръстен на адреса на водещ магазин на Hermes в Париж. Проектиран от Морис Русел и Бърнард Буржоа, аромата се основава на иланг-иланг, портокалов цвят, жасмин, ирис, ванилия и амбра. От него има налични само 1000 бутилки, повече от които вече продадени без да му е мръднала цената.

4. Chanel’s N°5 Parfum Grand Extrait
Цена от 4 200 долара за 931,1 грама. Най-лесно достъпния на света и най-известен парфюм. Шанел искала парфюм, който никой не може да копира, така парфюмеристът дизайнер Ърнест Букс използвал най-скъпите съставки налични към момента на своето създаване (1921) – жасмин от Грас, Роза от Мей и иланг-иланг сред тях, за да се чувстват по-добре. Неговият подпис и определяща черта е предозиране от 1% на алифатни алдехиди, химикалът, който запалва искрата на аромата.

5. Jean Patou’s Joy Baccarat Pure Limited
Цена от 1 800 долара за 31,1 грама. Само 50 ограничени бутилки, ръчно изписани от майсторите на Бакара се създават всяка година за Жан Пату Джой. В продължение на две кратки седмици през лятото и 10 600 цветя, необходими само за една бутилка Joy се събират в Грас, Франция. A цветения букет от българска роза дамсцена, иланг-иланг и Жасмин от Грас композират аромата на този вечен шедьовър. Аромата нямаше да е същия без участието на казанлъшката маслодайна роза, допринасяща за цената на най-скъпия парюм в тази каласация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *