Двата най-скъпи парфюма в света

От | 08.07.2015

Какво прави един парфюмен аромат изключително скъп? Суровините и екстрактите, които участват в направата може би? Най-скъпите парфюми в света имат най-редките и най-скъпите съставки, които може да се използват за направата на парфюм. Друг важен принос за цената на парфюм е и кристалната бутилка, тя е предпочитана за най-добрите и най-отбрани аромати. Друго определящо в цената е и марката – колкото по-стара и по-известна е една марка – нейните парфюми са толкова по-скъпи.

Интересното е, че малцина щастливци са готови да похарчат хиляди за една бутилка, а мнозина ще работим седмици за тези пари. Голяма част от светските удоволствия, които изпитваме са продиктувани от обонянието, само носът ни може да ни каже дали ги харесваме или не.

Тук са два от най-скъпите парфюми на пазара днес. Едно общо качество на всички аромати, посочени в списъка е тяхната трайност. Мнозина от тях са редки, и изключително трудни за намиране. Тези парфюми са реални аромати и тяхната цена е реална и може би никога няма да можете да ги помиришете, или да сте близо до човек, който ги ползва. Но ако го направите, ще сте един от малцината усетил уникалния им аромат.

1. Clive Christian’s Imperial Majesty
Цена: 215 000 долара за бутилка от 30 мл. Известният парфюмерист Раджа Дав създава аромата известен като Imperial Majesty от розово масло, корен от изрис, жасмин и италиански канела. Бутилката е направена от материал, който е много труден за обработване и бутилката е готова най-малко след третия опит за направа. Гърлото на бутилката е изработена от 18-каратово злато с добавен 5 каратов ситно нарязан диамант.

2. Baccarat’s Les Larmes Sacrees de Thebes
Цена от 1 700 долара за 7,78 грама. Превежда се като „Свещени Сълзи на Тива“ аромата проектирана от Кристин Найджъл, ухае на смирна, тамян, кехлибар, жасмин, здравец, иланг-иланг, кардамон, босилек, мирта, сандалово дърво и мускус. Бутилката, ръчно изработени от моделиерите на Бохара и до голяма степен отговорна за цената, е с таван от аметист с балони от жълт кристал е къщата на аромата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *