Роди се “внукът“ на Chanel Coco – новият парфюм Chanel Coco Noir

От | 04.02.2013

Дамски парфюми Chanel Coco NoirChanel Coco бе представен на пазара през 1984 година и се превърна в икона. Неговият наследник, който трябваше да го замести бе по-лекият и пенлив Coco Mademoiselle, който се появи на сцената на дамските парфюми през 2001 година. Десетилетие по-късно дойде и третото поколение, което бе наречено Chanel Coco Noir.

Черният наследник на парфюми Chanel Coco има връхни нотки на грейпфрут, бергамот и розов пипер, които преминават в сърдечните роза, жасмин, нарцис, роза и листа от здравец. Ароматът на този парфюм завършва с ориенталските нотки на ветивер, пачули, ванилия, бобова тонка, тамян, кедър, сандалово дърво и бял мускус.

Създаден от главният парфюмерист на Chanel, Жак Полг, Coco Noir може да се категоризира към марковите парфюми с цветни и ориенталски ухания. Ароматът в началото е изненадващо свеж, с цитрусов намек и лек отенък на пикантност. След това той се насочва към неговите сърдечни нотки с флорални мотиви, които са много точно преценени. Те не могат да бъдат усетени като отделни ухания, заради точното им балансиране, а по-скоро са като един цветен коктейл. Постепенното преминаване към базисните нотки насочва уханието към ванилията, която преобладава над останалите аромати. Добре се усеща и дървесният намек, който е вплетен в новия дамски парфюм Chanel Coco Noir от Жак Полг, като така се балансира силният усет за ванилията и се предава достатъчно дълбочина.

Новата серия парфюми на Chanel са в черна, непрозрачна бутилка, която е инкрустирана със златни детайли. Това със сигурност е истински наследник на фамилията, като се вижда по-спокойният и израснал характер на аромата.

В сравнение с парфюми Coco и Coco Mademoiselle, Chanel Coco Noir е по-тих и много по-дълбок. За него може да се каже, че уханията му са нещо средно между първото и второто поколение, като обхваща повече аромати, настроения и чувственост. Със сигурност той ще бъде оценен подобаващо на почитателите на марковите парфюми на Chanel и ще намери своето място в историята.

Можете да намерите дамски парфюми Chanel Coco Noir в шишенца от 50 мл на ivis.bg/chanel-coco-noir-edp-дамски-парфюм-50мл-p8649.html, както и от 100 мл на ivis.bg/chanel-coco-noir-edp-дамски-парфюм-100мл-p8650.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *