10-те най-предпочитани парфюма

От | 27.10.2011

Когато си търсим парфюм добре е да не забравяме, че има голяма разлика между аромат като тестер на хартия, а след това на китката от 5 до 10 минути, и най-накрая след един час кожата на тялото.

Когато си избираме най-важното е да се влюбим в аромата.

И защото в парфюмерийните магазини има стотици, да не кажем хиляди миризми, а знаем, че ти няма как обстойно да проучиш всички, решихме да ти изкараме списък с десетте най-предпочитани аромата от жените за всички времена.

1. Chanel No. 5

Според британско проучване този аромат е най-продаваният и търсен от дамите по цял свят. Chanel No. 5 е бил любимият на редица знаменитости, сред които и на самата Мерилин Монро, а само 30 сексунди след помирисването му можеш да си сигурна, че ще го запомниш завинаги.

2. Estee Lauder


Ароматите на Estte Lauder са едни от най-лускозните и познати. Те наброяват близо 36, а най-популярни сред тях са първият аромат Youth-Dew Perfume, класическият Beautiful Perfume, флоралният Pleasures Perfume и подходящият за ежедневието Beyond Paradise Perfume.

3. Delices de Cartier


Според специалистите този аромат на Cartier е сред най-трайните. Той е с богат, сладострастен провкус, подходящ за изисканите дами, които държат да изпъкват със свой собствен стил и да бъдат запомнени само по един аромат.

4. Ralph Lauren Polo


Ако търсиш парфюм на добра цена и все пак качествен, заложи на ароматите на Ralph Lauren. Други изпитани във времето парфюми на разумни цени са Liz Claiborne Curve, и Kenneth Cole Black perfume.

5. Dolce & Gabbana Light Blue


Чистият, свеж и женствен аромат, преплел в основата си жасмин и есенция от бяла роза ще бъде вечен.

6. L’air du Temps by Nina Ricci


Създаден през 40-те години на миналия век L’air du Temps на Nina Ricci и до днес е сред най-търсените парфюми.

7. One by Calvin Klein


Две тела, две мисли, две души в една страст. Това еротично описание на парфюма може да накара всяка дама да му стане върла почитателка. Чистият и освежаващ дъх на мергамон, кардамом, ананас, папая, амбът и зелен чай правят Ck One Perfume by Calvin Klein един от най-обичаните.

8. Tom Ford Violet Blonde


За Tom Ford нямаме какво да кажем – класа и стил, не само според нас, но и според всички любители на парфюмите.

9. Poison by Christian Dior


Създаден през далечната 1985 г. този луксозен ориенталски аромат е сред най-женствените. В него се преплитат амбър, мед, горски плодове и др.

10. Opium by Yves Saint Laurent


След като през 1977 г. е бил пуснат на пазара, опияняващата ароматна вода, съдържаща в себе си роза, сандалово дърво, лилия и други приказни миризми си остава вечен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *