Arabian Oud Woody – унисекс парфюм от Близкия Изток

От | 14.03.2016

Arabian Oud Woody е традиционен аромат от Близкия Изток, който акцентува на конвенционалната комбинация между шафран и роза, след което парфюма внезапно преминава в сух и дървесен аромат с прокраднато усещане за топлина.

Неговите нотки са ясни:

Роза, пачули, сух кехлибар и мускус

Arabian Oud Woody - унисекс парфюмКогато пръснем от парфюма Arabian Oud Woody върху кожата ни, той разгръща своя аромат на шафран и роза, които рязко се раздвижват от силното ухание на сладко, плодово пачули. Шафранът предизвиква огнено, мъгляво, маслено и вкусно усещане. До него усещаме кадифен и богат аромат на роза. Следвайки розата без натрапчива доминантна изява откриваме скритият аромат на дърво агар. Той ни грабва със своята изчистена, пиперлива и мускусна миризма. Дори наподобява аромат на синтетичен материал. Но това не бива да ви притеснява, защото е гениално и перфектно съчетан.
Като цяло парфюмът Woody е пикантен, сладък, сух аромат, премесен с нежността на роза и пачули, които го омекотяват и създават усещане за кадифе.
Съществуват и други нотки, които дискретно се прокрадват. Внезапно долавяме, че на върха се появява ухание на кардамон, а в основата лежи мека топлина. Arabian Oud Woody е силен аромат, но не е натрапчив.
Трите малки, но основни натривки под формата на спрей, образуват мек, ефирен облак, който гали сетивата. Може да доловите аромата на около 5 см. над кожата, като тази цифра плавно спадна до края на първия час, оставяйки доста дискретен аромат.
Бавно с течение на времето, дървесните елементите растат и стават по-силни, като накрая те поемат контрол над аромата. В края на 3-тия час, дървото достига своя пик, а шафрана постепенно започва да се заглушава. Сладникавите пачули и роза бавно се оттеглят.
Хубаво е да знаем, че Woody е преди всичко пикантен и дървесен аромат с абстрактен привкус. Той има една фина жилка на задимена гора в своите връхни нотки и балсамово, жилаво чувство към основата по-надолу.
В началото на 6-ия час, аромата става сух, леко опушен, леко сладък, топъл и смътен. Подправките се чувстват генерализирани и абстрактни, макар и да се появяват нотки на шафран от време на време.
Woody остава до голяма степен непроменен през следващите няколко часа. В последните си мигове, парфюмът е мъгляв, размазан, сух и дървен с неясен намек за нещо сладко. Общата му продължителност е около 11 ч.
Като цяло Woody e получил повече положителни коментари, въпреки че хората не го считат за шедьовър, тъй като той е твърде традиционен и предсказуем, за да е такъв. Но това не променя факта, че има прекрасен аромат, който е общодостъпен, опростен и дори унисекс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *