4 съвета за правилно използване и съхранение на парфюм

От | 18.03.2015

Правилно ползване на парфюм

Как да се „носи” парфюма, зависи от отделния човек. Наистина няма „правилен” или „грешен” начин, но има няколко полезни съвета за това как се „носи”, избира парфюм, за които може би не знаете. Съветите могат да са от полза, например за по-дълго задържане на аромата, за избор на повод и т.н. Те носят различни ползи, затова е добре макар и да не е толкова популярно, да отделяте малко внимание на избора и начина на използване на дадения аромат.

1. Какво количество да използвам?

Този въпрос вероятно се е прокрадвал в мислите ви преди да употребите някой избран аромат.

Да се научиш как се носи парфюм правилно е свързано и с количеството, което трябва да се употреби. Има три различни видове хора. Такива, които не си слагат достатъчно парфюм, такива, които носят прекалено много и такива хора, които носят достатъчно количество. Едва ли искате да загубите аромата, заради слагането на само капка по всяко време, но също така не искате да „удушите” приятелите и колегите си от непреодолима миризма на парфюм. Ключът обикновено е в 2-3 напръсквания, в зависимост от това как е концентриран дадения парфюм.

2. Къде да се напръскам?

Има три основни точки за впръскване на дадения аромат, ако искате той да се задържи възможно най-дълго. Това са китките, зад ушите и коленете. Не го очаквахте, нали? По едно впръскване на тези три „точки” е препоръчително, тъй като те са импулсни точки.

3. Редувайте

Друг съвет за създаването на незабравимо ухание е заместването на подходящи аромати. След като носите определен парфюм твърде дълго време, тялото свиква с аромата му и аромата се съчетава с химията на тялото толкова добре, че става недоловим за мирис. Това може да се поправи чрез смяна на аромати веднъж на няколко дни.

4. Къде да съхранявам парфюма си?

Когато става дума за парфюмирането, има няколко интересни факта относно впръскването и местата за прилагане. Добре е да знаете как правилно да употребявате избрания аромат, но също така е хубаво да имате и познания относно това как да увеличите трайността на целия флакон с аромат. Старият парфюм или този, който не е съхраняван правилно, няма да ви предостави свеж аромат, нито пък ще издържа дълго. Затова е добре да се постараете да съхранявате правилно аромата си. По възможност, можете да съхранявате флакончето с аромат в хладилника си. Ако нямате такава възможност, можете да съхранявате парфюма си на хладно и сухо място – далеч от пряката слънчева светлина. Банята е влажна, така че трайността на дадения парфюм не е дълга там, затова не е и препоръчително да го съхранявате на подобно място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *