Мъжки парфюми оригинални – как да ги разпознаем?

От | 27.10.2014

Мъжки парфюми – оригинални ли са или не?

Мъжки парфюм - как да разпознаем оригинала?

Този въпрос си задават много мъже, когато видят някоя от любимите си марки мъжки парфюми на изключително ниска цена.

Факт е, обаче, че има хора, които злоупотребяват с невъзможността любителите на парфюми да направят разлика между оригинален и фалшив парфюм и се опитват да пробутат „ментета“ на потенциални купувачи.

В тази статия ще отделим внимание на няколко фактора, които да ви помогнат по-лесно да разпознавате кое е истински и кое… имитация.

1. Опаковката

Когато ви предлагат луксозен парфюм на ниска цена, първо обърнете внимание на опаковката. Например, не може един луксозен парфюм да има сбъркана буква в името. Това е недопустимо! Също така, той трябва да е грижливо опакован – без забележки. Все пак, говорим за известни световни марки и те никога няма да си позволят да предоставят на свой клиент стока със сбъркано име или некадърно опакован, с дефекти по кутията.

2. Шишенцата

На тях обикновено пише къде са произведени. Например „Произведено в САЩ… или Франция“ и т.н. Фалшификатите никога няма да бъдат произведени в същата страна, където оригинала. Е, този фактор не е много сигурен, тъй като има доказателства, че са се случвали подобни неща. Но, не се притеснявайте.

Дори и на парфюма да пише, че е произведен в страната, където оригинала, за да се уверите допълнително, можете да разгледате самото шишенце. При луксозните парфюми то винаги е гладко и фино, докато при ментетата обикновено става дума за „недоизпипани“ повърхности с груби контури.

Капачката също е важен фактор: например, при оригиналите тя прилепва идеално за шишенцето и дори да обърнете парфюма с капачката надолу, тя няма да падне. При фалшивите парфюми – не е много сигурно! При тях капачката не се „вписва“ много добре със самото шишенце.

3. „Съдържанието…“

Течността, която се съдържа в самият парфюм също може да издаде дали той е фалшив или не.

Как да проверите?

Някои хора казват, че е достатъчно да разклатите шишенцето, за да установите дали един парфюм е менте или не. Но как да проверите? Разклатете шишенцето с течността. При оригиналът получените от разклащането мехурчета трябва да се задържат поне 10-15 секунди, докато при ментето, те изчезват веднага. Относно цвета, той трябва да остане консистентен. Ако сте запалени по някой определен парфюм, то ще знаете какъв е неговият цвят и ще познаете веднага дали ще има промяна.

4. Ароматът

Това е нещото, което отличава отделните парфюми! Различните съставки, благоприятстват за създаването на различни аромати, подходящи за различните вкусове на хората.

А как да използваме именно него, за да отличим оригинала от фалшификата?

Оригиналните парфюми имат 3 слоя: връхни „нотки“, средни „нотки“ и базови такива. Ето защо, можете да усетите различен аромат при първото напръскване (връхния слой), второто напръскване (средния) и базовото напръскване – 3-тият слой. При фалшивите парфюми, те може да имат подобен на оригинала аромат, но е еднотипен. Той не се променя при различните впръсквания!

Друг начин, по който можете да разпознаете оригинала от фалшификата е трайността на миризмата. При оригиналът трайността е до 2-3 часа (в зависимост от конкретният модел), докато при ментетата – най-често до 1 час.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *